• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Ta hand om skörden i säsong

Jordgubbstårta

Ta hand om skörden i säsong

Kom till vårt kök i Göteborg och laga dig igenom ett helt år av skörd samtidigt som du får inspiration till allt du kan ta tillvara på i din trädgård, på balkongen och ute i naturen.

Innehåll

Vi träffas och fantiserar oss igenom ett helt år och det som finns att ta tillvara på undra olika årstider. Varje träff är en ny årstid med nya saker du får testa att laga till, smaka på och lära dig mer om. 

Det vi lagar bygger på råvaror så som grönskaden, bär och frukt som du i säsong kan ha i din egen trädgård, odla fram på balkongen eller till och med hitta ute i naturen.

Omfattning

4 träffar i vårt kök i Göteborg, med fokus på säsongerna vår, sommar, höst och vinter. 

Träffarna kombinerar informationspass och trevliga matglada samtal med praktisk matlagning, bakning och förädling av råvaror typiska för träffens säsong. Vi äter tillsammans av det vi tillrett i köket. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs. Kursen passar både nybörjare och den odlings- eller trädgårdsvane som vill ha ny inspiration och trevligt erfarenhetsutbyte. 

Vi vågar skruva upp svårighetsgraden i köket lite gång för gång, men börjar på grundnivå.

Kursmaterial

Alla ingredienser och utrustning som behövs finns på plats och ingår i kursavgiften. 

Matallergier och preferenser 

Vi använder en variation av vegetariska råvaror och mejeriprodukter. Nötter/jordnötter förekommer inte i våra lokaler. Vid anmälan har du möjlighet att uppge eventuella allergier eller preferenser som vi då försöker anpassa matinköpen utifrån. 

Hållbarhet

den här kursen fokuserar på att lära ut hur du tar tillvara på lokala råvaror i säsong, vilket är viktig kunskap ur ett hållbarhetsperspektiv. Det vi tillagar i köket utgår ifrån en grundtanke om giftfri matlagning, från grunden och utan onödiga tillsatser. 

Ta med

Ta gärna med matlåda eller liknande för att få med eventuella rester hem.

Kläder som klarar lite spill från köksarbete alternativt ett förkläde kan vara bra så vi hanterar en del råvaror som färgar av sig.

#göteborgsjuhäradht2024

Kontakt

Anton Adler
Verksamhetsutvecklare
Alingsås
anton.adler@studieframjandet.se
076-610 40 10

Kom till vårt kök i Göteborg och laga dig igenom ett helt år av skörd samtidigt som du får inspiration till allt du kan ta tillvara på i din trädgård, på balkongen och ute i naturen.

Anmäl dig

Innehåll

Vi träffas och fantiserar oss igenom ett helt år och det som finns att ta tillvara på undra olika årstider. Varje träff är en ny årstid med nya saker du får testa att laga till, smaka på och lära dig mer om. 

Det vi lagar bygger på råvaror så som grönskaden, bär och frukt som du i säsong kan ha i din egen trädgård, odla fram på balkongen eller till och med hitta ute i naturen.

Omfattning

4 träffar i vårt kök i Göteborg, med fokus på säsongerna vår, sommar, höst och vinter. 

Träffarna kombinerar informationspass och trevliga matglada samtal med praktisk matlagning, bakning och förädling av råvaror typiska för träffens säsong. Vi äter tillsammans av det vi tillrett i köket. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs. Kursen passar både nybörjare och den odlings- eller trädgårdsvane som vill ha ny inspiration och trevligt erfarenhetsutbyte. 

Vi vågar skruva upp svårighetsgraden i köket lite gång för gång, men börjar på grundnivå.

Kursmaterial

Alla ingredienser och utrustning som behövs finns på plats och ingår i kursavgiften. 

Matallergier och preferenser 

Vi använder en variation av vegetariska råvaror och mejeriprodukter. Nötter/jordnötter förekommer inte i våra lokaler. Vid anmälan har du möjlighet att uppge eventuella allergier eller preferenser som vi då försöker anpassa matinköpen utifrån. 

Hållbarhet

den här kursen fokuserar på att lära ut hur du tar tillvara på lokala råvaror i säsong, vilket är viktig kunskap ur ett hållbarhetsperspektiv. Det vi tillagar i köket utgår ifrån en grundtanke om giftfri matlagning, från grunden och utan onödiga tillsatser. 

Ta med

Ta gärna med matlåda eller liknande för att få med eventuella rester hem.

Kläder som klarar lite spill från köksarbete alternativt ett förkläde kan vara bra så vi hanterar en del råvaror som färgar av sig.

#göteborgsjuhäradht2024

Kontakt

Anton Adler
Anton Adler Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Matlagning i Västra Götalands län