Sjömat – den ätbara mångfalden i havet
Sjömat – den ätbara mångfalden i havet
Följ med på en resa bland västerhavets djurliv som du inte visste att du kan äta.
Kan det vi äter från havet gynna en större biologisk mångfald? Idag äter vi väldigt ensidigt och har ett hårt fisketryck på ett fåtal arter. Kennet Lundin, marinbiolog och författare, berättar hur vi kan bredda oss i vad vi äter från havet och samtidigt gynna både havsmiljön och vår egen hälsa. Följ med på en resa bland västerhavets djurliv som du inte visste att du kan äta.
Kennet Lundin är marinbiolog och vetenskaplig intendent vid Göteborgs naturhistoriska museum samt docent vid Göteborgs universitet. Han arbetar särskilt med marina ryggradslösa djur. Kennet skriver både populärvetenskapligt och forskningsinriktat, samt är författare och medförfattare till flera böcker om havets djur, som Nationalnyckeln för Sveriges flora och fauna. Under föreläsningen får vi möjlighet att bekanta oss med hans bok Sjömat – den ätbara mångfalden i havet.
Innan föreläsningen kan du besöka Konsthallen med utställningen En tidsresa i biologisk mångfald – om samspelet mellan allt liv på jorden.
Kontakt
Desirée Nöjd
Folkbildningsutvecklare Djur, Natur och Miljö
Trollhättan
desiree.nojd@studieframjandet.se
070-416 32 28
Dela sida:
Dela: