• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Surdegsbrödskurs

Bild på ett surdegsbröd

Surdegsbrödskurs

Nyfiken att komma i gång att baka surdegsbröd eller fördjupa och förfina dina kunskaper i hantverket? En dag där teori och praktik varvas och alla moment i ett surdegsbak kommer att gås igenom.

Upplägg

  • Fräscha upp en surdeg för att senare baka med
  • Snitta och grädda bröd som stått i kylen sedan kvällen före
  • Fika och teori
  • Malning av mjöl
  • Start av en deg
  • Sopplunch med det nybakade brödet
  • Vikning av degen med teoriavsnitt löpande
  • Formning av bröd som ställs i kylen för jäsning över natten

Kursen sker i cirkelledarens kök i hemmet. Katt och hund finns i huset.

Cirkelledare Annilie Pettersson;
Har gått kurs i surdegsbak för Manfred Enoksson, Saltå Kvarn och för den passionerade franske bagaren Sebastien Boudet.
Odlar och förädlar råvaror på gården i Berga utanför Sala. Föreläser, håller kurser i grönsaksodling, förädling av råvaror och tar emot studiebesök. 
Annilie har gått två folkhögskoleutbildningar inom ekologisk grönsaksodling. Hon är certifierad permakulturdesigner och yogalärare.
Som lärare är hon inspirerande, flexibel och lär ut erfarenhetsbaserat.

Kontakt

Therese Jäderberg
Folkbildningsutvecklare – Djur, Natur och Miljö
Köping
therese.jaderberg@studieframjandet.se
0221-212 02

Nyfiken att komma i gång att baka surdegsbröd eller fördjupa och förfina dina kunskaper i hantverket? En dag där teori och praktik varvas och alla moment i ett surdegsbak kommer att gås igenom.

Ställ dig på väntlistan

Upplägg

  • Fräscha upp en surdeg för att senare baka med
  • Snitta och grädda bröd som stått i kylen sedan kvällen före
  • Fika och teori
  • Malning av mjöl
  • Start av en deg
  • Sopplunch med det nybakade brödet
  • Vikning av degen med teoriavsnitt löpande
  • Formning av bröd som ställs i kylen för jäsning över natten

Kursen sker i cirkelledarens kök i hemmet. Katt och hund finns i huset.

Cirkelledare Annilie Pettersson;
Har gått kurs i surdegsbak för Manfred Enoksson, Saltå Kvarn och för den passionerade franske bagaren Sebastien Boudet.
Odlar och förädlar råvaror på gården i Berga utanför Sala. Föreläser, håller kurser i grönsaksodling, förädling av råvaror och tar emot studiebesök. 
Annilie har gått två folkhögskoleutbildningar inom ekologisk grönsaksodling. Hon är certifierad permakulturdesigner och yogalärare.
Som lärare är hon inspirerande, flexibel och lär ut erfarenhetsbaserat.

Kontakt

Personalfoto Uppsala Västmanland 2022
Therese Jäderberg Folkbildningsutvecklare – Djur, Natur och Miljö

Liknande kurser inom Mat, hem & trädgård i Västmanlands län