Surdegsbrödskurs
Surdegsbrödskurs
Nyfiken att komma i gång att baka surdegsbröd eller fördjupa och förfina dina kunskaper i hantverket? En dag där teori och praktik varvas och alla moment i ett surdegsbak kommer att gås igenom.
Upplägg
- Fräscha upp en surdeg för att senare baka med
- Snitta och grädda bröd som stått i kylen sedan kvällen före
- Fika och teori
- Malning av mjöl
- Start av en deg
- Sopplunch med det nybakade brödet
- Vikning av degen med teoriavsnitt löpande
- Formning av bröd som ställs i kylen för jäsning över natten
Kursen sker i cirkelledarens kök i hemmet. Katt och hund finns i huset.
Cirkelledare Annilie Pettersson;
Har gått kurs i surdegsbak för Manfred Enoksson, Saltå Kvarn och för den passionerade franske bagaren Sebastien Boudet.
Odlar och förädlar råvaror på gården i Berga utanför Sala. Föreläser, håller kurser i grönsaksodling, förädling av råvaror och tar emot studiebesök.
Annilie har gått två folkhögskoleutbildningar inom ekologisk grönsaksodling. Hon är certifierad permakulturdesigner och yogalärare.
Som lärare är hon inspirerande, flexibel och lär ut erfarenhetsbaserat.
Kontakt
Therese Jäderberg
Folkbildningsutvecklare – Djur, Natur och Miljö
Köping
therese.jaderberg@studieframjandet.se
0221-212 02
Dela sida:
Dela: