• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu
  • Start
  • Viltundersökare - Bogesund

Viltundersökare - Bogesund

Viltundersökare - Bogesund

Vad är de bruna klumparna i ljumsken på älgen? Varför är det svarta prickar på vildsvinets lungor? Skall mjälten på rådjuret verkligen vara blodsprängd?

De och många fler frågor diskuteras i den här kursen. Kursen ger en bred allmänutbildning om sjukdomar som kan drabba vårt vilt och hur de påverkar köttkvalitén. Kursen ger dig också kunskap om hur du ska agera i de fall du upptäcker något onormalt. Målet med kursen är att ge jägare kunskap om hur man på ett snyggt och livsmedelssäkert sätt hanterar viltet efter skottet. Kursen ger dig också rätt att göra en preliminär undersökning av vilt för leverans till vilthanteringsanläggning.

Ingår: STUDIEMATERIAL, LUNCH & FIKA

Kursinnehåll:

Utbildningen är godkänd av Livsmedelsverket och ger dig rätt att göra en preliminär undersökning av ett fällt vilt före leverans till en vilthanteringsanläggning. Undersökningen innebär i normalfallet att färre organ behöver följa med viltet för besiktning. Syftet med utbildningen är att jaktlaget ska ha en resurs som har kunskaper att tillvarata och undersöka vilt på ett situations anpassat och hygieniskt sätt.

 

Kursledare: Henrik Lokind

Kursmål:

  • Efter avslutat kurs skall du:
  • Känna till aktuell lagstiftning
  • Känna till de vanligaste sjukdomarna som drabbar vilt
  • Kunna genomföra en yttre och inre undersökning av vilt
  • Upptäcka och reagera på beteende och utseende hos vilt som avviker från det normala
  • Upptäcka och reagera på inre organ som inte är normala
  • Kunna dokumentera undersökningen

Pris: 1 500 kr inkl. moms

Kursen är för medlemmar i SJF. Är du inte medlem? Bli medlem här!

Kursledare: Henrik Lokind

Anmäl dig här: Viltundersökare - Bogesund

Kontakt

Marika Larsson
Folkbildningsutvecklare
Norrtälje
marika.larsson@studieframjandet.se
08-555 352 27

Vad är de bruna klumparna i ljumsken på älgen? Varför är det svarta prickar på vildsvinets lungor? Skall mjälten på rådjuret verkligen vara blodsprängd?

De och många fler frågor diskuteras i den här kursen. Kursen ger en bred allmänutbildning om sjukdomar som kan drabba vårt vilt och hur de påverkar köttkvalitén. Kursen ger dig också kunskap om hur du ska agera i de fall du upptäcker något onormalt. Målet med kursen är att ge jägare kunskap om hur man på ett snyggt och livsmedelssäkert sätt hanterar viltet efter skottet. Kursen ger dig också rätt att göra en preliminär undersökning av vilt för leverans till vilthanteringsanläggning.

Ingår: STUDIEMATERIAL, LUNCH & FIKA

Kursinnehåll:

Utbildningen är godkänd av Livsmedelsverket och ger dig rätt att göra en preliminär undersökning av ett fällt vilt före leverans till en vilthanteringsanläggning. Undersökningen innebär i normalfallet att färre organ behöver följa med viltet för besiktning. Syftet med utbildningen är att jaktlaget ska ha en resurs som har kunskaper att tillvarata och undersöka vilt på ett situations anpassat och hygieniskt sätt.

 

Kursledare: Henrik Lokind

Kursmål:

  • Efter avslutat kurs skall du:
  • Känna till aktuell lagstiftning
  • Känna till de vanligaste sjukdomarna som drabbar vilt
  • Kunna genomföra en yttre och inre undersökning av vilt
  • Upptäcka och reagera på beteende och utseende hos vilt som avviker från det normala
  • Upptäcka och reagera på inre organ som inte är normala
  • Kunna dokumentera undersökningen

Pris: 1 500 kr inkl. moms

Kursen är för medlemmar i SJF. Är du inte medlem? Bli medlem här!

Kursledare: Henrik Lokind

Anmäl dig här: Viltundersökare - Bogesund

Kontakt

Marika Larsson Folkbildningsutvecklare