Styckning av Klövvilt - Bogesund
Styckning av Klövvilt - Bogesund
Kursen lär dig vad du behöver veta för att ta hand om köttet från ditt eget klövvilt - från skottet, till färdig vakuumförpackning i frysen. Dessutom innehåller kursen tips rörande matlagning, eftersom tankarna kring hur viltet ska serveras styr hanteringen redan i slakteriet.
Under kursen lär du dig hur viltet pälsas av, besiktas, grovstyckas och finstyckas. Detta görs praktiskt i vårat slakteri av kursdeltagarna. Dessutom så berörs grunderna i god livsmedelshygien samt regler på området. I slutet av kursen finns möjlighet att köpa det finstyckade köttet och ta med hem.
Ingår: FIKA & LUNCH
Pris: 1 500 kr inkl. moms
Kursinnehåll
- Momenten som ingår i kursen:
- Livsmedelshygien
- Regler för hantering av viltkött
- Avpälsning
- Besiktning
- Grovstyckning
- Finstyckning
- Paketering
All utrustning som behövs finns att låna på plats, och jaktgården tillhandahåller plasthandskar och engångsförkläden. Tänk på att det kan vara svalt i slakteriet, så varma och oömma kläder kan vara att rekommendera.
Kursen är för medlemmar i SJF. Är du inte medlem? Bli medlem här!
Kursledare: Teodor Wilsson
Anmäl dig här: Styckning av Klövvilt - Bogesund
Kontakt
Marika Larsson
Folkbildningsutvecklare
Norrtälje
marika.larsson@studieframjandet.se
08-555 352 27
Dela sida:
Dela: