• Valt län: Gävleborgs län
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu
  • Start
  • Styckning av Klövvilt - Bogesund

Styckning av Klövvilt - Bogesund

Styckning av Klövvilt - Bogesund

Kursen lär dig vad du behöver veta för att ta hand om köttet från ditt eget klövvilt - från skottet, till färdig vakuumförpackning i frysen. Dessutom innehåller kursen tips rörande matlagning, eftersom tankarna kring hur viltet ska serveras styr hanteringen redan i slakteriet.

Under kursen lär du dig hur viltet pälsas av, besiktas, grovstyckas och finstyckas. Detta görs praktiskt i vårat slakteri av kursdeltagarna. Dessutom så berörs grunderna i god livsmedelshygien samt regler på området. I slutet av kursen finns möjlighet att köpa det finstyckade köttet och ta med hem.

Ingår: FIKA & LUNCH

Pris: 1 500 kr inkl. moms

Kursinnehåll

  • Momenten som ingår i kursen:
  • Livsmedelshygien
  • Regler för hantering av viltkött
  • Avpälsning
  • Besiktning
  • Grovstyckning
  • Finstyckning
  • Paketering

All utrustning som behövs finns att låna på plats, och jaktgården tillhandahåller plasthandskar och engångsförkläden. Tänk på att det kan vara svalt i slakteriet, så varma och oömma kläder kan vara att rekommendera.

Kursen är för medlemmar i SJF. Är du inte medlem? Bli medlem här!

Kursledare: Teodor Wilsson

Anmäl dig här: Styckning av Klövvilt - Bogesund

Kontakt

Marika Larsson
Folkbildningsutvecklare
Norrtälje
marika.larsson@studieframjandet.se
08-555 352 27

Kursen lär dig vad du behöver veta för att ta hand om köttet från ditt eget klövvilt - från skottet, till färdig vakuumförpackning i frysen. Dessutom innehåller kursen tips rörande matlagning, eftersom tankarna kring hur viltet ska serveras styr hanteringen redan i slakteriet.

Under kursen lär du dig hur viltet pälsas av, besiktas, grovstyckas och finstyckas. Detta görs praktiskt i vårat slakteri av kursdeltagarna. Dessutom så berörs grunderna i god livsmedelshygien samt regler på området. I slutet av kursen finns möjlighet att köpa det finstyckade köttet och ta med hem.

Ingår: FIKA & LUNCH

Pris: 1 500 kr inkl. moms

Kursinnehåll

  • Momenten som ingår i kursen:
  • Livsmedelshygien
  • Regler för hantering av viltkött
  • Avpälsning
  • Besiktning
  • Grovstyckning
  • Finstyckning
  • Paketering

All utrustning som behövs finns att låna på plats, och jaktgården tillhandahåller plasthandskar och engångsförkläden. Tänk på att det kan vara svalt i slakteriet, så varma och oömma kläder kan vara att rekommendera.

Kursen är för medlemmar i SJF. Är du inte medlem? Bli medlem här!

Kursledare: Teodor Wilsson

Anmäl dig här: Styckning av Klövvilt - Bogesund

Kontakt

Marika Larsson Folkbildningsutvecklare