Hållbar mat
Vår matkonsumtion påverkar klimatet. Därför måste vi ändra på våra matvanor och minska vårt matsvinn. I den här studieplanen får du lära dig mer om hållbar mat och vad det innebär för dig som individ - och för samhällsutvecklingen.
Ladda ned studieplanen
Har du funderat på detta?
- Vet du hur dina matvanor påverkar klimatet?
- Är du nyfiken på hållbar mat och hur du kan minska ditt matsvinn?
- Vill du bli bättre på att använda överblivna råvaror och rester i matlagningen?
Konsumtionen av livsmedel utgör en tredjedel av svenska hushålls konsumtionsutsläpp. För att minska vår klimatpåverkan behöver dels livsmedelsproduktionskedjan ändras, dels behöver vi börja äta mer hållbart.
Den här studieplanen ger dig information och inspiration för hur du kan tänka kring hållbar mat och minska din klimatpåverkan. I en studiecirkel får du och andra deltagare teoretiska tankeställare, men också praktiska råd kring mat och matsvinn.
Studiecirkelns upplägg
Studiecirkeln är planerad till minst fyra träffar.
- Träff 1: Maten och individen – du är vad du äter
- Träff 2: Matsvinn
- Träff 3: Var kommer vår mat ifrån?
- Träff 4: Maträddarfest
Kontakta Studiefrämjandet på din ort för att komma igång!
Läs mer om Studiefrämjandets verksamhet inom mat, hem och trädgård!