• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Baka tunnbröd i vedugn

deg och kavel och bröd

Baka tunnbröd i vedugn

Äkta tunnbröd ska bakas i vedeldad ugn. Här får du chansen att under ledning av tunnbrödsbakaren Laila Uhlin prova på att baka både mjukt och hårt tunnbröd.

Kursen genomförs i Lailas bakstuga i Kvicksund utanför Eskilstuna. Under dagen får du vara med och sätta degar och lära dig hur man kavlar, sopar,  naggar och slutligen gräddar brödet. Att hålla ugnen igång och lagom varm ingår också i kursen.

Du hinner göra både mjukt och hårt tunnbröd. Det mjuka brödet är jäst och det hårda ett ojäst kornknäckebröd. Självklart får du ta med dig det du har bakat hem.  Du får också provsmaka de många olika sorters tunnbröd som bakas i stugan.

Kursdatum: söndag 23 mars
Kursledare: Laila Uhlin, som bakat tunnbröd sedan barnsben och nu driver Lailas Tunnbröd
Anmälan: senast 12 mars

#vårenskurser2025

 

 

Kontakt

Lena Wistrand
Folkbildningsutvecklare – Djur, natur & miljö
Katrineholm
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23

Äkta tunnbröd ska bakas i vedeldad ugn. Här får du chansen att under ledning av tunnbrödsbakaren Laila Uhlin prova på att baka både mjukt och hårt tunnbröd.

Anmäl dig

Kursen genomförs i Lailas bakstuga i Kvicksund utanför Eskilstuna. Under dagen får du vara med och sätta degar och lära dig hur man kavlar, sopar,  naggar och slutligen gräddar brödet. Att hålla ugnen igång och lagom varm ingår också i kursen.

Du hinner göra både mjukt och hårt tunnbröd. Det mjuka brödet är jäst och det hårda ett ojäst kornknäckebröd. Självklart får du ta med dig det du har bakat hem.  Du får också provsmaka de många olika sorters tunnbröd som bakas i stugan.

Kursdatum: söndag 23 mars
Kursledare: Laila Uhlin, som bakat tunnbröd sedan barnsben och nu driver Lailas Tunnbröd
Anmälan: senast 12 mars

#vårenskurser2025

 

 

Kontakt

Lena Wistrand
Lena Wistrand Folkbildningsutvecklare – Djur, natur & miljö

Liknande kurser inom Matlagning i Södermanlands län