Smaka på skogsträdgården
Smaka på skogsträdgården
Är du intresserad av skogsträdgårdsodling och perenna grönsaker men vet inte hur du ska använda dem i köket? Då är detta kursen för dig.
Vi kommer att börja med en vandring genom Fridens Trädgård där vi smakar oss igenom olika perenna grönsaker och pratar om hur de odlas, skördas och hur de kan användas i matlagning. Efter det skördar vi säsongens primörer och tillreder en vegetarisk trerätters lunch som vi äter tillsammans och pratar om smakerna.
En mil utanför Nyköping ligger Fridens Trädgård, en småskalig grönsaksodling med förädlingskök som drivs av David Källströmer. David har mångårig erfarenhet av odling och matlagning med ett extra stort intresse för perenner och hållbar matproduktion.
Här odlas över 40 olika sorters nötter, frukter och bär samt lika många olika perenna grönsaker. Så det finns många nya spännande smaker att upptäcka!
Ingen tidigare erfarenhet krävs varken för matlagning eller odling.
Kursdatum: lördag 24 maj klockan 10-15
Anmälan: senast 18 maj
#vårenskurser2025
Kontakt
Lena Wistrand
Folkbildningsutvecklare – Djur, natur & miljö
Katrineholm
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23
Dela sida:
Dela: