Mat, mark och mångfald - vägen till en hållbar livsmedelsproduktion.
Mat, mark och mångfald - vägen till en hållbar livsmedelsproduktion.
Tiden är inne för nya perspektiv på lantbruket, maten, den biologiska mångfalden och odlingslandskapet genom att ta ett helhetsgrepp från ax till limpa. I denna studiecirkeln skapar vi en ökad förståelse kring utmaningar och potential kring matproduktion och konsumtion i framtida landskap.
Innehåll:
I denna studiecirkeln skapar vi en ökad förståelse kring utmaningar och potential kring matproduktion och konsumtion i framtida landskap. Materialet omsätter kunskap till konkreta platsspecifika lösningar. Studiecirkeln Mat, mark och mångfald baseras på rapporten
“Lantbruket, samhället och den biologiska mångfalden"
Mat väcker samtal och känslor. I en tid av stigande matpriser och geopolitisk oro står frågor om försörjningsförmåga och sårbarhet högt på den politiska dagordningen.
I en globaliserad värld påverkar naturkatastrofer och konflikter på en plats, tillgången på mat och insatsvaror på andra kontinenter.
Inför detta behöver Sverige ett robust och långsiktigt hållbart livsmedelssystem med rika odlingslandskap, som förser oss med mat och andra mervärden, samtidigt som det lämnar utrymme för naturen och värnar en mångfald av lantbrukare i hela landet.
Studiecirkeln består av 3 träffar totalt. Max antal deltagare 10 st.
Detta är en satsning från Naturskyddsföreningen tillsammans med Ekologiska Lantbrukarna och Studiefrämjandet.
Målgrupp:
Den riktar sig till alla som är intresserade av vårt framtida matsystem. Såväl konsumenter som producenter.
Här får vi en chans att samla lokala aktörer och tillsammans utveckla kunskap och kraft för att skapa trygga matsystem och landskap rustade för framtiden.
Tillsammans förändrar vi landskapet – en tugga i taget!
Dela sida:
Dela: