Lär dig laga mat med råvaror från trakten
Lär dig laga mat med råvaror från trakten
Matlagningskurs med Erik Måneld med lokala råvaror
Vill du lära dig om matlagning med råvaror som i möjligaste mån kommer från ditt närområde?
Den 22 mars klockan 14:00 är du välkommen till en eftermiddag med kocken Erik Måneld som visar oss på möjligheterna till att laga god mat från det som närområdet har att ge. Vi introduceras i vegetarisk mathållning, lagar mat och äter sen tillsammans. Kursen varar under ca 3,5 tim.
Erbjudandet om en hållbar matlagningskurs är sprunget ut arrangemanget "En eftermiddag om mat och regenerativt lantbruk" som äger rum 1 mars 13:00-17:00 i IOGTs lokaler vid Vattentorget i Växjö. En eftermiddag med föreläsningar och gruppsamtal om Mat. Vem är inte intresserad av mat? God mat, näringsrik mat, variationsrik, lättillgänglig, kanske snabblagad. Men vet du vad du faktiskt stoppar i munnen? Var maten kommer ifrån? Hur den är producerad? Vad den innehåller? Vilka effekter på klimat och miljö den får? Och om det blir kris på riktigt, kan du laga mat då och var får du den ifrån?
Som en fortsättning av Matdagen
Matlagningskursen har 20 platser, först till kvarn gäller.
Plats: Slånbäret, Lillestadsvägen 99.
Deltagaravgift: 150 kr
Arrangör är Studiefrämjandet
Varmt välkommen!
Kontakt
Janica Sörestedt
Folkbildningsutvecklare - Djur, Natur och Miljö
janica.sorestedt@studieframjandet.se
073-416 14 39
Dela sida:
Dela: