Workshop: Café Planet: Laga och lagra - fermenterade grönsaker
Workshop: Café Planet: Laga och lagra - fermenterade grönsaker
Surkålstillverkning och samtal om fördelarna med fermenterad mat.
Innehåll
Kombucha, surkål och kimchi är exempel på populär fermenterad eller syrad mat - men vad innebär det egentligen att fermentera, och vad kan denna process vara bra för?
Karin Falk Dreier, Naturskyddsföreningen Jönköping, och Anna Adolfsson, Studiefrämjandet visar vägen från vitkålshuvud till en färdig burk surkål.
Ta med
Ta med en glasburk med lock till surkålen. För att surkålen inte ska mögla rekommenderar vi att du steriliserar burken innan du kommer:
I ugn: Ställ burken i kall ugn och sätta värmen på 180°. Låt stå i 30 min.
I kastrull: Lägg burken i en stor kastrull med vatten. Koka upp och låt koka i 10 min. Tänk på att inte röra insidan av burkarna.
Pris
Självkostnadspris för fika - fralla och kaffe/te: 35 kr. Endast kaffe/te: 10 kr. Betalning sker via Swish.
Behöver du specialkost? Vänligen uppge detta i din anmälan.
Anmälan
Anmäl dig för att säkra en plats, senast 11 november.
Medarrangör
I samarbete med Naturskyddsföreningen Jönköping.
Övrig information
Kika gärna på hela höstens program för Café Planet i Jönköping och Den digitala dialogen: Café Planet
Välkommen!
Om Café Planet
På Café planet uppmärksammas miljö, klimat, hållbarhet och omställning. Café planet är en plattform för att knyta kontakter, bygga nätverk och samordna engagemang.
Genom att arrangera Café Planet vill vi på Studiefrämjandet ge organisationer, föreningar och personer möjlighet att presentera sitt arbete, sina idéer och visioner om hållbara metoder och arbetssätt för en hållbar framtid.
På Café Planet kan du exempelvis diskutera praktisk omställning. Det kan handla om odling, re-make, återbruk (cykelverkstäder), biodling, matlagning och förädling, fröbytardagar, open source (IT), hållbart entreprenörskap (socialt företagande), ekonomifrågor (bytesaffärer), medborgardemokrati (dialogprojekt med kommuner) och planering av ekoboende.
Frågan hur vi ska åstadkomma ett hållbart samhälle behöver diskuteras överallt och av så många som möjligt.
Hör av dig om du har tankar, idéer och önskemål på teman för Café Planet, eller om du bor på annan ort och vill starta Café Planet där.
Välkommen!
Kontakt
Anna Adolfsson
Verksamhetsutvecklare natur
anna.adolfsson@studieframjandet.se
0702-610525
Dela sida:
Dela: