KlimatHoppMötet i Nyköping
Så här såg programmet ut för KlimatHoppMötet i Nyköping, som genomfördes lördagen den 14 september på Sörmlands Museum.
Program:
10.30 Invigning och musikunderhållning med Moa Rudsäter.
Presentation av Nyköpings kommuns miljöstrategiska arbete samt arbete med mobilitet med efterföljande diskussion. Medverkande: Marcus Pehrsson (S) ordförande i kommunstyrelsens utskott för miljö och klimat, Maria Brantö, miljöstrateg, Labeat Bickaj, strateg med fokus på mobilitet och trafikplanering
11.45 Vittnesmål från de nya klimatzonerna - Po Tidholm, journalist och författare
12.30 Lunch och musikunderhållning av TAMAM
13.15 Hur ställer vi om Nyköping? - idéworkshop med Omställning Nyköping och Klimataktion i samarbete med Ung kraft och FN-föreningen.
14.30 Dialog om förslagen från workshopen med ledamöter i kommunstyrelsens utskott för miljö och klimat under ledning av Klimataktion och Omställning Nyköping
15.00 Fikapaus och musikunderhållning med Anna-Lisa Vitale. Utdelning av Naturskyddsföreningen pris i tävlingen Blomsterkalas
15.30 Fridens trädgård – föreläsning och provsmakning från David Källströmmers skogsträdgård och grönsaksodling
Medverkande:
Moa Rudsäter
Po Tidholm
Po Tidholm är journalist och författare, född och bosatt i Hälsingland. Po har i sitt arbete ofta återkommit till landsbygden som tema. 2012 kom boken Norrland där han samlade ett urval av sina essäer och reportage. Sedan 2014 gör han Norrlandspodden tillsammans med journalisten Sofia Mirjamsdotter. Po är också känd som kritiker i Dagens Nyheter. Han har varit sommarvärd i radions P1 två gånger, 1998 och 2014. Nu är han tillsammans med fotografen Peter Hoelstad aktuell med utställningen ”Vittnesmål från de nya klimatzonerna” i samarbete med SMHI. Det arbetet är också utgångspunkt för hans medverkan på Klimathoppmötet.
Tamam
TAMAM är ett projekt i Nyköping som ger ungdomar möjlighet att testa på olika konstnärliga uttryck, såsom musik, skådespeleri och filmskapande. TAMAM drivs av ABF Sörmland i samarbete med Ung Arena och Teater Sörmland och projektet finansieras av ett projektstöd från Allmänna Arvsfonden.
Anna-Lisa Vitale
För exakt 10 år sedan började Annalisa resa runt i Europa med en minigitarr i ryggsäcken. I tre år var hon gatumusiker och vandrade vida omkring och sov i buskar, cyklade och liftade. Resorna tog henne till Sverige, där hon nu bor i skogen med sin 7-åring. I sina sånger berättar hon om avlägsna platser och livliga gator, om människor hon träffat och saker hon lämnat bakom sig; ett försök att sätta musik i en resedagbok.
David Källströmer
David Källströmer driver Fridens Trädgård som är en skogsträdgård och grönsaksodling med inriktning främst på perenna grönsaker, frukt och bär. David kommer berätta om att på en liten yta odla med skogen som förebild och få ut skörd från tidig vår till sen höst samtidigt som man gynnar mångfalden. Vi kommer att få provsmaka perenna grönsaker som fortfarande är i säsong samt några av Fridens förädlade produkter.
Arrangörer:
Dela sida:
Dela: